Yoga & Coaching

Reviews

Bij Bzinnig wordt transparant gewerkt.
De beoordeling van de klant (cliënt, cursist) is van grote waarde om scherp te blijven. Hieronder staan enkele ervaringen:

De coaching bij Sacha heeft mij rust, inzicht, tevredenheid & zelfcompassie gegeven!
Ik ben erg blij dat ik, na lang twijfelen of ik dit nu wel of niet moest doen, jou benaderd heb. Het boek pak ik met regelmaat er nog even bij, heb het zelfs mee gehad op vakantie en ik leer nog iedere dag.
Voor het voluit leven traject had ik het gevoel dat ik met een handrem erop leefde. Voelde me erg gespannen, had altijd het gevoel dat ik aan ieders wensen moest voldoen. Nu voelt het alsof ik steeds een versnelling terug mag schakelen en kan genieten van alle dingen die er zijn. Ik kijk nu eerst naar wat ik echt graag wil, geef dingen de tijd en laat los wat losgelaten kan worden. Ik heb het gevoel dat ik nu echt “ik” ben. En alle labeltjes, die al die jaren in mijn gedachten aan mij hebben gehangen en waarvan ik dacht dat dat was wie ik ben, worden stuk voor stuk verwijderd.
Na 39 jaar leer ik mezelf eindelijk kennen! En weet je, ik vind mezelf eigenlijk hartstikke leuk! ;-)

Ik voelde me erg op mijn gemak bij Sacha. Ze straalt rust uit, vraagt door waar ik dat nodig had, oordeelt niet en laat mij “zijn”! De praktijk voelt als thuiskomen.

Anoniem (September 2017)

Het coachingstraject heeft mij meer inzicht in mijzelf opgeleverd. Ik weet nu beter hoe ik op stress reageer en heb tools aangereikt gekregen om daar op een gezondere manier mee om te gaan. Ik weet dat ik er nog niet ben, dat kost tijd, maar ik ben zeer blij met het resultaat. Ik weet weer beter waar ik sta en hoe ik verder kan. Ik heb ook echt het idee dat ik op het goede moment in dit traject gestapt ben. Ik heb me staande kunnen houden in een voor mij onzekere tijd. Sacha weet de juiste dingen uit jou verhaal te filteren, luistert goed en laat je zelf nadenken. Ze reikt werktuigen aan om tot helderheid te komen.

Anoniem (juni 2017)

Ik heb in een paar coaching gesprekken geleerd om me opener op te stellen. Ik vond dat altijd erg moeilijk, maar ik heb nu ervaren hoe prettig het kan zijn om persoonlijke dingen bespreekbaar te maken. Ik voel me er rustiger door. Ook heb ik geleerd om zaken die ik niet kan veranderen, bijvoorbeeld het ouder worden, te accepteren. Daardoor ben ik weer gaan zien wat ik nog wel kan en dat voelt veel beter. Bij Sacha heb ik me erg op mijn gemak gevoeld. Er werd niets opgedrongen en je kunt zelf bepalen hoever je wilt gaan. Ook geeft ze goede raad, waar je echt wat aan hebt. Ik heb de coaching bij Sacha al aangeraden aan anderen!

H. te Nijenhuis, Borger (december 2016)

Door de coaching heb ik wat meer zelfvertrouwen gekregen en daardoor minder stress. Dat heeft een positieve invloed op mijn slaapgedrag. Slecht slapen blijft een probleem, maar ik kan nu beter met de gevolgen omgaan. Als ik me futloos en geirriteerd voel, neem ik nu wat eerder rust. De inzichten en de mindfulness hebben mijn leven verrijkt. De persoonlijke stijl van Sacha heb ik als plezierig ervaren. Duidelijke uitleg en alle ruimte en geduld.

T. Huizing, Loppersum (januari 2016)

Ik ervaar de yogalessen bij Sacha als heel rustgevend. Je wordt je bewust van je lichaam en ademhaling. De ademhalingsoefeningen helpen mij beter om te gaan met stressvolle situaties. De lessen worden positief en enthousiast gegeven door Sacha en hebben mij een positieve aanvulling op mijn leven gegeven.

Jaqueline, Groningen (december 2015)

Wat ben ik blij dat ik de yoga heb ontdekt! De lessen bij Sacha zijn heel fijn en goed voor me. Na afloop voelt mijn lichaam altijd weer veel beter!

Anjana, Groningen (december 2015)

Ik ben heel dankbaar dat ik Sacha heb gevonden. Haar vorm van yoga spreekt mij erg aan. Met aandacht en oog voor detail zorgt ze voor een intieme gezellige sfeer, waarbij je helemaal tot rust komt. Ik heb veel geleerd. Houdingen, maar ook inzichten waar ik dagelijks wat aan heb. Toen ik echt even was vastgelopen heb ik een wandelcoach sessie bij Sacha gedaan, waardoor er weer een mild zonnetje door brak. Ik sta nu steviger op mijn voeten, als een boom en geniet meer van het leven.

 Laetitia Guchelaar, Assen (december 2015)

Train de trainer Voluit Leven

In een prettige sfeer heb ik veel handvatten gekregen hoe ik tzt zelf de groepstraining kan aanbieden. Het programma was duidelijk en had een helder leerdoel. De stijl van de trainer (Sacha) past goed bij me. Ze presenteert helder, rustig en enthousiast en is een ervaren trainer.

Sandra Dammers, poh-ggz Hoogezand (oktober 2015)

Train de trainer Voluit Leven

Ik  heb de train de trainer Voluit Leven voor POH-GGZers als heel relaxed en prettig ervaren. De sfeer was goed en ook de groepsgrootte was precies goed, zodat er voldoende ruimte was voor vragen en inbreng. Ik kende het boek al, maar in de training heb ik zoveel meer praktische tips en aanvullingen gekregen, dat ik me nu veel zelfverzekerder voel om de training zelf aan te gaan bieden. Ook de mindfulness middag was een zinvolle start en aanvulling en deze had ik zeker niet willen missen! Jouw openheid, rust en plezier in vertellen werkt heel inspirerend. De afwisseling in theorie en praktische opdrachten vond ik ook erg fijn. Helemaal top! Ik zou deze training zeker aanraden aan collega's.

Anita Nijmeijer, poh-ggz Groningen (oktober 2015)

Ik heb tijdens het Voluit Leven traject veel handvatten gekregen om anders met mijn gedachten en gevoelens om te gaan. Dat heeft me heel veel gebracht! Ik ben nu veel milder naar mezelf en weet wat belangrijk voor me is. Ik probeer daar ook steeds beter naar te handelen. Sacha verwoorde vaak precies wat ik bedoelde. Ze begreep me goed en dat was erg prettig. Met de tips en uitleg die ze me gaf kon en kan ik echt verder. Ik hoop dat ik, door na de zomervakantie te starten met yoga, goed bij mezelf kan blijven. Want dat is wat ik wil: Mezelf zijn!

Liesbeth, Loppersum (juli 2015)

Ik heb het Voluit Leven traject bij Sacha gevolgd en dat heeft me weer goed opweg geholpen na een ingrijpende periode in mijn leven. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en om daar consequenties aan te verbinden. Sacha heeft een opgewekte, heldere stijl van coachen. Ze luistert en analyseert goed en weet scherp en helder de problematiek te benoemen. Zo ontstaat er opbouw en deze weet ze steeds weer duidelijk in beeld te krijgen en vast te houden. Ik zou de coaching zeker aanraden als je wel een steuntje kunt gebruiken

F.J. te U. (juli 2015)

Ik heb door de coaching (het reisjournaal traject) bewust stil gestaan bij mezelf en mijn leven. Ik ontdekte waar ik vast liep en hoe dat was ontstaan. Ik heb handvatten gekregen om hier mee om te gaan en ben erg tevreden met de reis die ik heb gemaakt. Doordat ik leerde om een plek voor mezelf te creeeren, hiervan genoot, tot rust kwam en volledig tevreden was met wat er was, kon ik GELUK ervaren! Doordat ik me helemaal op mijn gemak voelde bij Sacha, kon ik me openstellen. Haar stijl is verhelderend, rustig en positief. De terugblikken via de mail met opdrachten om aan te werken, werkten voor mij heel inspirerend. Om mezelf allert en scherp te houden heb ik besloten om met enige regelmaat te blijven komen voor een coachingsessie. Het voelt echt als iets wat ik mezelf mag gunnen.

M. Wiersema, Stedum (juni 2015)

Ik heb leren kijken naar mezelf en leren voelen. Wat belangrijk voor mij is geweest is loslaten en minder oordelen over mezelf en anderen. Ik kan gevoelens er nu veel meer laten zijn en opmerken dat ze ook vanzelf weer wegtrekken. Dat geeft rust. Ik leer nog steeds, maar ben erg tevreden met het resultaat van de coaching. Sacha is een persoonlijke, spontane en menselijke coach, waar ik me erg bij op mijn gemak voelde. Ik zou de coaching zeker aanraden aan iedereen die vastloopt en wel een steuntje kan gebruiken! Tip: Ook de yogalessen hebben me juist veel gebracht. Coaching in combinatie met het volgen van de yogalessen die Sacha geeft, is voor mij heel effectief geweest. Ik blijf op yoga, want dat is mijn wekelijkse steuntje.

Francina P, Loppersum (juni 2015)

Het reisjournaal coaching-traject heeft me geleerd te reizen met mezelf, open te staan en het onbekende te ontdekken en ervaren. In een periode van 3 maanden ben ik tot nieuwe inzichten gekomen, heb ik mezelf opnieuw leren kennen en ben ik bewuster gaan leven. Ik ben dan ook heel tevreden waar de coaching me gebracht heeft. Het heeft me gesterkt en dichter bij mijn verlangens gebracht. Het was erg fijn om dit gedeelte van de reis samen met jou te maken. Je hebt me warmte en veiligheid geboden. Praktische oefeningen hebben mij veel over mijn gedrag geleerd. Gedurende het coachingstraject is er veel in beweging gekomen in mijn leven. Het was prettig dat er ruimte was om op deze gebeurtenissen in te spelen. Het is fijn om een gids te hebben in een periode waarin veel gebeurd en je veel nieuwe indrukken op doet. Jij hebt er voor gezorgd dat ik overzicht heb gehouden.

I. Schulte, Groningen (mei 2015)

Ik ben in mijn leven eerder vast gelopen en heb daar vaker therapie voor gevolgd. Eigenlijk nooit naar tevredenheid. Jij hebt het na een paar sessies voor elkaar gekregen dat ik weer mijn “eigen vriend” ben, mezelf weer waardeer en daardoor zoveel fijner wordt in de omgang met mijzelf en met anderen. Echt heerlijk hoe je dit vanuit een ongedwongen sfeer voor elkaar hebt gekregen.

Dank je wel voor de sessies..!

Een beroeps pianist uit Groningen (september 2014)

In een prettige omgeving, oplossingsgericht werken aan jezelf. Niet alleen rationeel maar juist ook met gevoel. Sacha sloot snel aan op mijn beleveniswereld, waardoor het contact prettig en ook ontspannen voelde. Na een aantal gesprekken had ik echt het gevoel stappen te hebben gezet. Veel eye openers terwijl ik voor mijn gevoel al best veel zelf inzicht had.;-). En dit gevoel heb ik na een aantal weken nog steeds. Wist ik rationeel best hoe dingen zaten, nu voel ik het daadwerkelijk ook zo.

P. Brockmoller, Groningen (maart 2014)

De aandacht, betrokkenheid en scherpzinnigheid heb ik als erg prettig ervaren. Sacha wist meteen de kern te benoemen. Ieder gesprek had ik weer een stukje helderder hoe ik dingen anders kon benaderen. In een paar gesprekken voelde ik me opbloeien. De positieve insteek is mij erg goed bevallen. Bedankt voor alles!  

M. de Vries, Peize (maart 2014)

Ik had al veel dingen geprobeerd om van mijn problemen af te komen. Therapie, alternatieve dingen, maar niets hielp echt. Toen ik hoorde over de oplossingsgerichte coaching van Sacha voelde het meteen goed. Ze heeft me op een andere manier naar mijn problemen laten kijken, waardoor ik me wonderlijk snel positiever ging voelen. Het mindfulness momentje waarmee we het gesprek startten vond ik eerst wel wat onwennig. Toch heeft ook juist dat me veel rust gebracht. 

A.L. Karsten,Delfzijl (januari 2014)
 
Wat ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Ik dacht altijd dat ik het zelf wel redde, maar een steuntje in de rug is toch wel erg fijn. Ik sta echt anders (positiever) in het leven. Natuurlijk voel ik me nog steeds wel eens somber, maar ik vind dat nu niet meer zo erg. Ik weet ook dat het de volgende dag weer anders kan zijn. Ik vind Sacha een hele fijne, betrokken coach. Professioneel en menselijk. 

J. Hummel,Assen (januari 2014)

Yoga

Ik ben vorig jaar voor het eerst met yoga in aanraking gekomen door een kennismakingsles bij Sacha. De  titel van de les was 'En nu even ik ' en daar was ik ook echt aan toe . Ik was zowel geestelijk als lichamelijk helemaal uit balans . Er is een wereld voor mij open gegaan. Ik ben sinds de yoga lessen nog niet weer bij een fysiotherapeut geweest en er is zoveel rust in mijn hoofd gekomen en als het even niet wil dan doe ik weer een oefening of een meditatie. Ik zou niet meer zonder willen en mis eigenlijk ook nooit een les. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik op de donderdag avond niet te bereiken ben. Ook werkt het mee dat we met een hele fijne groep dames zijn, met een geweldige lerares. We leven allemaal met elkaar mee en nemen elkaar zoals we zijn en dat is fijn .

P. Jansema, Zeerijp (november 2013)