Yoga & Coaching

De Coach /Trainer

Praktijk Bzinnig wordt gerund door Sacha van Rheenen. Ik ben ik 1970 geboren in Drenthe en woon nu op het Groninger land. Ik ben een veelzijdige coach en trainer met ervaring in een breed werkveld.

De constante factor in mijn werk-carriere is DE MENS en zijn psychische gezondheid en ontwikkeling. Ik ben o.a. werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, de vrouwenhulpverlening, het onderwijs, de arbeidsreintegratie, de GGz preventie en behandeling en als POH GGZ bij een huisarts. Ik heb altijd de behoefte gehad om mezelf te blijven bijscholen en uitdagen. Dat past bij mij als leergierig en nieuwsgierig persoon. Vanuit praktijk Bzinnig geef ik, naast coaching, yogalessen. Ook run ik samen met mijn man "De Kleine Antonius". Dit is ons mooie kerkje waar binnen we een B&B hebben. In Frankrijk hebben we sinds een aantal jaren een huis waar we onze vakanties al klussend doorbrengen. En boven al ben ik moeder van twee prachtige dochters!

De diversiteit aan dingen die ik doe, schetst mij als persoon. Ik ben een enthousiast mens. Ook ben ik perfectionistisch, onzeker en een enorme doorzetter. De ideale mix aan eigenschappen om in de problemen te komen. Vanaf de middelbare school had ik al last van faalangst. Tentamens gaven me altijd veel stress, maar ik leerde hard en ik kwam er wel doorheen. Voor de buitenwereld kwam ik zeker en blij over, terwijl ik me van binnen eigenlijk vaak erg onzeker voelde. Soms voelde ik me zomaar erg eenzaam of futloos, maar dan nam ik mijn "kop der veur" houding aan en ging ik er weer voor. Rond mijn twintigste jaar kreeg ik opeens angst en paniek klachten in bussen en winkels en rond mijn zevenentwintigste jaar voelde ik me voor het eerst echt overspannen. Ik bleek te goed te zijn in het ontkennen van mijn eigen kwetsbaarheden, met alle gevolgen van dien. Vanaf dat moment ben ik mezelf beetje bij beetje gaan leren ontdekken. Ik ben yogalessen gaan nemen en heb Gestalt therapie gehad. Later ben ik ook mindfulness- en compassie trainingen gaan volgen. Maar wat misschien wel het meeste heeft geholpen is dat ik alle wijsheden uit de positieve psychologie, die ik mijn cliënten leerde, ook altijd op mezelf toepaste. Ik was en blijf mijn eigen oefenmateriaal.

Inmiddels heb ik geleerd naar mezelf te luisteren, te voelen, rust te nemen en onzeker te mogen te zijn. Ik mag kwetsbaar zijn! En dat geeft lucht en kracht! Ik zie mijn eigen worstelingen als waardevolle lessen, waardoor ik mijn werk met nog meer overtuiging doe.

Ik ben als beroepscoach aangesloten bij de NOBCO, de grootste Nederlandse beroepsorganisatie voor professionele coaches. Daarmee heb ik me verbonden aan de Ethische Gedragscode van de NOBCO, met het daaraan gekoppelde Klachtenreglement.

Wil je meer weten over mijn werkervaring en scholing? Klik dan op de button hieronder voor mijn volledige CV.

Cliënten en cursisten omschrijven mij als:

Positief, helder, laagdrempelig, vriendelijk, professioneel en inspirerend.

Mijn inspiratie- of energie bronnen zijn:

De natuur, mijn gezin, positieve psychologie, gedichten, Terschelling en Frankrijk, pen en papier, tijdschriften, rommelmarkten, yoga, wandelen.... het leven.